30 Ocak 2024 Salı

Dünya Ardahanlılar Günü İlanı ve Bilgileri


23 Şubat Dünya Ardahanlılar Günü, Ardahanlıların birlik ve beraberliğini pekiştiren, kentin kültürel ve tarihi değerlerini tanıtan önemli bir gündür.



Dünya Ardahanlılar Günü, her yıl 23 Şubat tarihinde kutlanılıyor bu tarih synı zamanda Ardahan'ın kurtuluş günlerinin Başlangıç günüdür. Dünya Ardahanlılar Günü, Ardahan'ın kurtuluş günlerinin yanı sıra, Ardahanlıların birlik ve beraberliğini de simgelemektedir.Ardahanın kurtuluş günleri 23 şubat günü başlayıp mart ayının ilk haftasına kadar sürmektedir, 23 Şubat 2014 yılından Dünya Ardahanlılar Günü olarak'ta kutlanılıyor


Dünya Ardahanlılar Günü kutlamaları, Ardahan dışında yaşayan Ardahanlılar tarafından da düzenlenen etkinliklerle devam eder. Bu etkinliklerde, Ardahan'ın kültürü ve gelenekleri tanıtılır, Ardahanlılar bir araya gelerek kentlerinin değerlerini paylaşır. 

Dünya Ardahanlılar günü ne zaman ilan edildi?


İlk Dünya Ardahanlılar Günü kutlamaları, 23 Şubat 2014 tarihinde düzenlenmiştir. Kutlamalarda, Ardahan'ın kültürel ve tarihi değerlerine yönelik etkinlikler düzenlenmiştir. Dünya Ardahanlılar Günü kutlamaları, Ardahan dışında yaşayan Ardahanlılar tarafından da düzenlenen etkinliklerle devam etmiştir. Bu etkinliklerde, Ardahan'ın kültürü ve gelenekleri tanıtılmış, Ardahanlılar bir araya gelerek kentlerinin değerlerini paylaşmıştır. Dünya Ardahanlılar Günü, Ardahanlıların birlik ve beraberliğini pekiştiren, kentin kültürel ve tarihi değerlerini tanıtan önemli bir gündür.

Ardahanlı Gazeteci  Yazar : Mehmet Ali Arslan, Ardahan'ın kültürel ve tarihi değerlerini tanıtmak, Ardahanlıların birlik ve beraberliğini pekiştirmek amacıyla, 23 Şubat tarihinin "Dünya Ardahanlılar Günü" olarak ilan edilmesini önermiştir. Bu öneri, Ardahan Valiliği  Ardahan Belediyesi Ardahan Stk 'ları ve Ardahan Halkı tarafından kabul edilmiş ve 23 Şubat 2014 tarihinde ilk Dünya Ardahanlılar Günü kutlamaları düzenlenmiştir.

Ardahanın Kurtuluş günleri ne zaman başlıyor?

Ardahanın kurtuluş günleri 23 şubat günü başlayıp mart ayının ilk haftasına kadar sürmektedir, 23 şubat aynı zamanda Dünya Ardahanlılar Günü olarak ta kutlanılıyor, dünya ardahanlılar günü sadece 23 şubat günü kutlanırken Ardahanın kurtuluş günleri yaklaşık 10. 15 gün sürmektedir, Ardahanın kurtuluş günleri sırasıyla 23 şubat Ardahan merkez ve köyleri Bununla birlikte Gölenin Bazı köyleri 25 şubat Ardahanın Çıldır ilçesi ve köyleri, 1 Mart Ardahan Hanak ilçesi ve köyleri 2 mart Ardahan Posof ve köyleri 3 Mart Damal ve köylerinin Resmi kutlama günleridir,



Mehmet Ali Arslan, Uluslararası Gazetecilik ve Haberciliğin yanı sıra Bölgede Ardahan'ın tanıtımı ve Ardahanlıların birlik ve beraberliği için yaptığı çalışmalarla"da tanınmaktadır.  Arslan, ayrıca, Ardahan'ın kültürel ve tarihi değerlerini tanıtmak amacıyla çeşitli kitap içerikleri ve makaleler yazmıştır. Mehmet Ali Arslan, Dünya Ardahanlılar Günü'nün ilan edilmesinde önemli bir rol oynamıştır. Arslan'ın bu önerisi, Ardahanlıların birlik ve beraberliğini pekiştirmeye ve Ardahan'ın kültürel ve tarihi değerlerinin tanıtılmasına katkı sağlamıştır. 

Mehmet Ali Arslan'ın Dünya Ardahanlılar Günü'ne ilişkin sözleri şu şekilde

 "Dünya Ardahanlılar Günü Ardahanlıların birlik ve beraberliğinin en önemli simgesidir. Dünya Ardahanlılar Günün de, bu birlik ve beraberliğimizi pekiştirmek, Ardahan'ın kültürel ve tarihi değerlerini tanıtmak için önemli bir fırsattır."




#ESENYURT #HABERLERİ GAZETESİ #info
Sonraki Next Post
Önceki Previous Post
Sonraki Next Post
Önceki Previous Post