2 Kasım 2018 Cuma

Erhan SARICA Herşeyimiz Esenyurt Kitabı Yakında Sizlerle



Eğitimci ,Yazar Erhan SARICA’nın araştırma ,inceleme kitabı HERŞEYİMİZ ESENYURT yakında okuyucusuyla buluşacak


Mobbingde Yaparım Kariyerde ve Bu Adam Benim Babam kitapları yayınlanmış olan yazar PELDA ve HERŞEYİMİZ ESENYURT kitaplarınıda yayına hazırlamaktadır.Gecekondudan ,metropole Esenyurdu anlatan kitapta tüm mahalle muhtarlarının bilgileri,yaptıkları,yapacaklarıda yeralacaktır.Esenyurt Kaymakamlığı,belediyesi ve tüm resmi kurumların bilgileride kitapta yer almaktadır.
Eğitim ve sağlık kurumlarının bilgilerinede ulaşabilirsiniz.Esenyurdun geçmişten günümüze gelişimini anlatacak kitap
Esenyurdu anlatan,Esenyurdun sesi olan kitap geliyor.Esenyurt, ‘un ilçesinin semtlerinden biriyken, 2008 yılında Kıraç beldesi ile birleştirilerek ilçe olmuştur.Esenyurt yerleşim yeri bütünü, Trakya alt bölgesinde, İstanbul Metropolitan alan sınırları içerisinde yer almaktadır. Bu bölgenin doğusunda Küçükçekmece Gölü, batısında Büyükçekmece, kuzeyinde mahallesi ve TEM Karayolu, güneyinde ve Karayolu bulunmaktadır.
İlçede 13 sağlık ocağı 1 devlet hastanesi 1 kızılay hastanesi (kızılay hastanesi devlet hastanesi ek binası haline getirilmiştir) ve 1.000.000. m² şehir parkı bulunmaktadır. İlçede güvenlik 1 haziran 2009 itibariyle polis teşkilatına geçmiştir. Emniyet müdürlüğü binası hazırlanmıştır.Esenyurt’un yüzölçümü 2.770 hektardır ve 1989 yılında belediye olma niteliği kazanmıştır. Belediye teşkilatının kurulmasıyla bölgede bir hizmet atağı başlatılmıştır.
19. yüzyılın başlarında Ekrem Ömer Paşa’ya ait çiftlik toprağında kurulan yerleşme, buranın hissedarlarından olan Eşkinozgillerden Eşkinoz adını almıştır.1967’de de yerleşimin adı Esenyurt olarak değiştirilmiştir. Eşkinoz Çiftliği’nde çalışanların oluşturduğu yerli halka 1920-1938 yıllarında ve ‘dan göçenlerin katılımı ve son yıllarda iç ve dış göçlerle gelen nüfus, etnik yapının bugünkü halini almasını sağlamıştır.
Mahalle başına çok fazla nüfus yoğunluğunun yaşanması ve yerel yönetimlerin sunduğu hizmetlerin pratikliğinin arttırılması amacıyla büyük mahalleler bölünerek yeni mahalleler oluşturulmuş ve 2015’te 20 olan mahalle sayısı 43’e çıkartılmıştır
kaynak : SRCHABER



#ESENYURT #HABERLERİ GAZETESİ
Sonraki Next Post
Önceki Previous Post
Sonraki Next Post
Önceki Previous Post